Dit oer Italiaans gerecht kan niet mislukken en is in een klein half uur klaar (zonder salade, voeg dan nog tien minuten toe). Het is nog vegetarisch ook. Zelfs mannen willen nu doorlezen.
Bak (eerst hoog) en stoof (laag dus) in olijfolie een normale stronk bleekselderij. Koop deze in de natuurwinkel, anders is er grote kans op waterigheid. Hak eerst in stukken van 7 mm (in zijn geheel in de pan roert niet lekker) met twee of drie tomaten (het liefst ‘tasty tom’ en geen lichtrode smakeloze dingen, trouwens even halveren die tasty tommetjes). Bakstoof tot het soepel eetbaar is en de tomaten er niet meer uitzien (als tomaat). Beetje kruidenbouillonpoeder toevoegen als smaakversterkversteviger mag of snuf zout kan ook. (Ik ga zelf voor de poeder). Peper. Voeg op het laatst een teen(tje) knoflook toe, gehakt, geperst of gekneusd (grapje). Kook de tagliatelle. Voeg toe aan het prutje. Roer een pakje Magor (snij in blokjes, mengt prettiger) door het geheel.
Heet opdienen, pas op niet aangebrand.
Fijn met salade (wie eet dit nu niet bij de avondmaal). Serveer ook eens als lunch of ontbijt of als tussengerecht. Je hoeft niet eens van bleekselderij en Magor te houden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten