dinsdag 8 december 2009

onsterfelijk

Lieve Jacqueline,

Van al mijn inmiddels talrijke contacten heeft u zonder twijfel de meest markante achternaam. Enige naspeuringen leerden mij dat uw familienaam in ons land bezig is met een spectaculaire opkomst. Dit in tegenstelling tot de naam Sissingh die geleidelijk uit het Nederlandse achternamenlandschap dreigt te verdwijnen. Er zijn grofweg twee manieren een familienaam voor de eeuwigheid te bewaren: het eigenhandig creƫren van zogenaamd nageslacht of het bereiken van onsterfelijke roem. Nu de eerste mogelijkheid hoogstwaarschijnlijk niet meer tot de mogelijkheden behoort (mijn vrouw en ik stammen uit de periode die gewoonlijk als 'na de oorlog' wordt aangeduid) zijn al mijn inspanningen gericht op het alternatief van de onsterfelijkheid. Als u mij vanuit uw deskundigheid als communicatiespecialist zou kunnen adviseren hoe enig momentum aan deze inspanningen te verlenen zou ik u zeer erkentelijk zijn.

Galerie Sissingh


----------------------------------------------------------------------------


Lieve Galerie Sissingh,

Enig speurwerk leert mij dat jouw naam afstamt van Caecilius. Het Latijnse Ceacus betekent blind. Komt het daardoor dat je gewoon niet ziet hoe groot jouw naam is. Google dan. Begeef je in de social media. Ach dat doe je al. Ben jij niet hard op weg naar eeuwige roem, met al bijna duizend ‘vrienden’ in zo'n korte tijd. Verras je vrouw eens.

Lieve groet van Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers

Over mij

Mijn foto
in maart en april een quiz, in mei interviews, in juni roddels, total make overs in juli, augustus de videoroman, september stellingen, in oktober een kort luisterverhaal, bloopers in november, een december vol problemen, in januari lekker makkelijk, in februari en maart de fauna reportage, in april is minimarktonderzoek onder uitzendbureaus als soapopera verwijderd onder het mom van eigenbelangen gaan voor, toen op stap met mijn oudste zoon, nu mijmeren over een nieuwe website